Филмирай! в Ловеч

Пътуващият кинофестивал “Филмирай!” идва в Ловеч. Ето и пълната програма:

9 ЮЛИ, ВТОРНИК

10:30 – Регионална библиотека „Проф. Беньо Цонев” – МАША И МЕЧОКА, анимация за най-малките

17:30 –  Регионална библиотека „Проф. Беньо Цонев” – Представяне на българското издание на книгата  Budapest Noir от Вилмош Кондор, в превод на Юлия Крумова

21:00 – BUDAPEST NOIR – Унгария, криминален
Един разочарован от живота криминален журналист разследва бруталното убийство на младо момиче. Гордон е разкъсван от любопитство и колкото повече се опитват да го сплашат, толкова по-упорито се впуска в случая. Нишките водят в много посоки и изглежда не е в ничий интерес истината да бъде разкрита.Заснетa изклщчително естетски в най-добрите традиции на film noir, лентата е екранизация по едноименна книга, преведена и на български.

10 ЮЛИ, СРЯДА

10:30 – Регионална библиотека „Проф. Беньо Цонев” – БЕКАСИН!  – Франция, комедия за цялото семейство
Бекасин  е бавачка на бебебето Лулот и животът изглежда прекрасен, докато маркиз Гран Ер не е заплашен от банкрут. Ще може ли сама да спаси ситуацията? Наивна, забавна, мечтателна, оптимистка, любяща, Бекасин е също така и изобретателна, смела и винаги готова да овладее всяка суматоха по свой уникален начин – същинска супергероиня като никоя друга. 

21:00 –  ДА ОБИЧАШ ВИНСЕНТ – Великобритания-Полша, анимация за възрастни
 Животът на знаменития художник Винсент ван Гог разказан, както само той би могъл – в картини… Над 62 хиляди маслени платна оживяват в първия в историята на киното филм, заснет по този начин. Отличеният с Оскар аниматор Хю Уелчман и полската художника Дорота Кобела ангажират армия от художници от цяла Европа, обучават ги  в стила на холандския гений и разказват неговата история, базирана на многобройните му писма.

11 ЮЛИ, ЧЕТВЪРТЪК

10:30 – Регионална библиотека „Проф. Беньо Цонев” – прожекция и ателие на CinЕd

21:00 –  РЕШЕНИЕ ЗА ЛИКВИДИРАНЕ – Русия, военен екшън
Специално подразделение с най-добрите сътрудници на ФСБ получава задача от особена важност – елиминирането на водача на терористична организация. Базгаев отдавна е в полезрението на специалните служби, но винаги е успявал да се измъкне. Сега обаче той разполага с оръжие, което ще му даде възможност да осъществи ужасен  терористичен акт.  Героите нямат право на грешка!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *