Филмирай! в Казанлък

В рамките на три дни, 26, 27 и 28 юли пътуващият кинофестивал „Филмирай!” ще зарадва киноманите в Града на розите в парк „Розариум“.

На голям екран в емблематичния казанлъшки парк публиката ще има възможност да се наслади на три прожекции в прохладните вечерни часове:

  • 26 юли, петък, 21.00 часа – френската комедия „Бекасин”, която по характерен за френския хумор начин разказва за необичайния изход от застрашителен банкрут;
  • 27 юли, събота, 21.00 часа – руския военен екшън „Решение за ликвидиране” и решителната битка между специалните служби и терористична организация;
  • 28 юли, неделя, 20.30 часа – унгарската криминална драма „Budapest noir“, заснета в най-добрите традиции на кинематографичния стил, въвежда зрителя в лабиринта от участници и събития, довели до убийството на младо момиче и непоколебимите усилия на песимистично настроен криминален журналист да разплете трагичния случай.
  • За най-малките „Филмирай!“ в Казанлък предвижда специална прожекция в съботния предиобед. От 11.00 часа в Общинска библиотека „Искра” детската публика ще може да се забавлява с анимиран разказ на приключенията на любимите руски герои „Маша и мечокът”.

Кинопрожекциите ще бъдат преместени в зала „Лекс“ на Община Казанлък, ако времето не позволява прожекции на открито.

Срещата с произведения на киноизкуството в Казанлък е възможна благодарение на партньорството на Фондация „Арт Офис“, Фондация „Култура Аними“, „Консепт Студио“ и Община Казанлък.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *