“ВЪЗПРИЯТИЕ ОТВЪД ДВИЖЕНИЕТО”

 Уъркшоп по съвременен танц “ВЪЗПРИЯТИЕ ОТВЪД ДВИЖЕНИЕТО”

Workshop DeridaDance

 

Включете се в първия по рода си уъркшоп по съвременен танц, който подготвя изпълнителите от съвременната сцена за детска и младежка аудитория. От 3 до 6 октомври най-пътуващата холандска танцова компания, „De Stilte”, ще бъде в София, за да проведе интерактивна програма, в която всеки участник индивидуално ще изследва значението на движението чрез групови дискусии и практическа работа в танцови дуети и групи.

Уъркшопът е без такса за участие, но с предварителна регистрация. Активните сесии ще бъдат на 4 и 5 октомври в Derida Dance Center. Насочен е както към професионалисти, така и към обучаващи се в областта на пърформанса, танца и театралното изкуство, които желаят да научат повече за това как се прави съвременен танц за деца.

За записване за участие изпратете кратка артистична биография на английски на artofficesofia@gmail.com .Желателно е да прикачите и видео (или линк към видео), за да могат педагозите да се запознаят предварително с вашето ниво и умения. Краен срок за подаване на заявките за участие 18.09.2014.

Работният език е английски. Осигурен е превод на български за публичната презентация на компанията.

„Възприятие отвъд движението” поставя следните въпроси пред съвременния изпълнител: Каква е вашата мотивация? Какво искате да постигнете? Как комуникирате с вашата публика? Виждането на холандската компания за отговорите на тези въпроси е не само в думите, но и в движението. По време на уъркшопа ще има рефлексии и практически упражнения и всеки участник ще има възможност да усети своята индивидуална визия и мисия през движението.

“De Stilte” е холандска танцова компания за детска аудитория с международно признание и много награди. Уъркшопът ще бъде проведен от нейните участници – педагога Фемке Сомерил и танцъорите Елена Сграби, Паоло Йоа и Одил. В своите представления за деца тяхната цел е да отдалечат своята публика от ежедневието и да я приближат към един абстрактен свят на сетивата.

Събитието се организира от Фондация „Aрт Офис” с финансовата подкрепа на Столична община. Проектът е реализиран в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата – 2019 г.
Ако имате въпроси, можете да ги зададете като коментар на тази страница или на телефон 087 8434 785 или 02/ 987 3381.

Поканете приятелите ви във Фейсбук: ВЪЗПРИЯТИЕ ОТВЪД ДВИЖЕНИЕТО