ПОКАНА ЗА РЕЗИДЕНЦИЯ В СМОЛЯН

 

Photo_path 2Към артисти с интерес във физическия театър, танцьори (съвременен танц и пърформанс), циркови изпълнители, и/или независими експериментални музиканти, базирани в/или в близост до София.

От 2 до 12 септември 2015 г. в Смолян ще се проведе десетдневна резиденция за артисти, интересуващи се от мултидисциплинарен и неконвенционален процес на открито.

Всички разходи по престоя са покрити.

               Условия:  Осигурени са нощувки в двойни стаи, храна и транспорт от и до София.

Моля, обърнете внимание: по-малка група изпълнители ще бъде избрана за репетиции в София (13-17септември) и платено участие в два фестивала в периода 18-26 септември.

 

               Информация за проекта:

Семинарът ще бъде воден от Ана Вигеланд (американски цирков артист и режисьор живеещ в Монреал) и Петър Балов (българскo-канадски звуков дизайнер). Участниците в семинара ще живеят и работят заедно в продължение на десет дни. Насърчават се да кандидатстват артисти с различни умения и профили. Хора с опит в повече от една област (музика, театър, танци, акробатика, жонглиране, моносайкъл и др.) са добре дошли.

Изпълнителите ще трябва да се чувстват комфортно да се движат в градска среда и по неравни повърхности. Музикантите трябва да са в състояние да свирят или да пеят, докато са в движение (т.е. с мобилни музикални инструменти). По време на резиденцията, участниците ще разработят специфична хореография съчетаваща “основни” движения, като ходене и стилизирани (танцови, циркови) техники. Лидерите на семинара са подготвили конкретни филмови, литературни и визуални примери за стимулиране на хореографията и визуалната естетика. Музикантите ще бъдат насърчавани да импровизират помежду си и физически да си взаимодействат с останалите артисти. Групата също така ще работи върху контраста между традиционни движения, музика и нови, съвременни техники. Всеки участник в резиденцията ще придобие и развие различни умения, които ще може да прилага в бъдещата си работа.

Групата ще живее в реставрирания Конак с осигурено изхранване. Артистите които бъдат одобрени, се задължават да участват в резиденцията през целия период. Предвиден е един почивен ден. Основният работен език ще бъде английски. Ако не владеете английски език, вие сте добре дошли, но трябва да сте готови за по-креативна комуникация (чрез неофициални преводачи в групата и т.н.).

 

               За кандидатстванe:

Изпратете кратка мотивация за участие, включваща интересите ви за работа в групата, автобиография, снимка и/или видеоклип, които представят вашата работа. Моля споменете също: ако сте преминали обучения в повече от една форма на изкуство, ако имате шофьорска книжка и кола, както и езиците, който владеете.

 

               Времеви график на проекта:

                За всички участници:

2 – 11 септември – резиденция в Смолян

11 септември – Представяне на work in progress в Смолян

12 септември – Отпътуване

За селектирани участници:

13 – 17 септември – Репетиции в София

18 – 20 септември – Участие във фестивал в Сливен

24 – 26 септември – Участие във фестивал в Стара Загора

              

 

Въпроси и приложения: Art Office: artofficesofia@gmail.com

Благодарим ви за проявения интерес!