Възприятие отвъд движението

Уъркшоп по съвременни танцови практики, насочени към детска аудитория с най-пътуващата холандска танцова компания „De Stilte” се състоя от 3 до 6 октомври 2014 в София. Първият по рода си уъркшоп по съвременен танц, който подготвя изпълнителите от съвременната сцена за детска и младежка аудитория беше организиран от Фондация «Арт Офис» с любезното домакинство на Derida Dance Center. Танцьорите от “De Stilte” предложиха интерактивна програма, в която българските участници в уъркшопа изследваха значението на движението чрез дискусии и практическа работа в танцови дуети и групи. На 4 октомври 2014 г. в Derida Dance Center се състоя публично представяне на работата на  танцовата компания.

“De Stilte” е холандска танцова компания с международно признание и много награди, чийто представления са насочени към детска аудитория. Целта на изпълнителите е да отдалечат своята публика от ежедневието и да я приближат към един абстрактен свят на сетивата.

Проектът е финансиран от Столична програма „Култура” за 2014 г.

 

„Възприятие отвъд движението”

Уъркшоп по съвремененни танцови практики, насочени към детска аудитория

От 3 до 6 октомври най-пътуващата холандска танцова компания „De Stilte” проведе в София първия по рода си уъркшоп по съвременен танц, който подготвя изпълнителите от съвременната сцена за детска и младежка аудитория.

Снимки от процеса може да видите в галерията