IETM Sofia 2014

ietm

IETM Sofia 2014 – Международна среща за независими изкуства 

от 16 до 19 октомври 2014 година в НДК София

Тази есен София ще бъде домакин на голяма международна среща с участието на над 450 артисти и културни професионалисти от цял свят – членове на международната мрежа за изпълнителски изкуства IETM. Те ще бъдат тук да се запознаят с български колеги и техните творчески проекти. Основната цел на събитието е в рамките на 4 дни да предложи пространство за споделяне на опит и обмен на добри практики, за създаване на контакти и бъдещи партньорства.

Под формата на дискусии, кръгли маси, представяне на добри практики, работни групи по теми, менторски сесии и др. ще бъдат разисквани най-актуалните теми, свързани с развитието на независимата сцена в световен мащаб.

Всичко това ще бъде съпътствано от артистична програма, включваща програмата на АСТ Фестивал за свободен театър 2014, представления на държавни театри и специално създадени за събитието арт проекти.

Международната среща в София се организира в партньорство между мрежата IETM, „АСТ Асоциация за свободен театър“, Фондация “Бюро култура” и Фондация “Арт офис”.

Проектът е финансиран от Столична програма „Култура” на Столична община за 2014 г. и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата – 2019 г.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата на Република България.

За повече информация, пишете на info@culturedesk.com; act@actassociation.eu