Стартира третото издание на програмата „Достъп”

Стартира третото издание на програмата „Достъп” на Фондация „Арт Oфис”. През 2023 година нашата пътуваща програма ще продължи да разпространява независими продукции в малки населени места и да радва публиката с разнообразни и иновативни артистични форми. Ако вие сте:

  • независима артистична компания/независима сцена
  • имате договорена дата за представяне на ваш творчески продукт (театрален, танцов, музикален) в професионално пространство извън София или на открито
  • планирате да осъществите това свое пътуване до края на месец декември 2023 г.

… то ние можем да ви подкрепим. Ако искате да се включите, свържете се с нас на artofficesofia@gmail.com

През настоящата година продължава и формата Дигитален достъп – обучение по маркетинг за независими артисти. В продължение на две години поставихме основата и надградихме знанията за дигитален маркетинг с виртуални сесии, достъпни безплатно онлайн. Тази година фокусът ще бъде върху практическите казуси и реални приложения на дигиталния маркетинг в сферата на културата с две полудневни обучения на живо. Очаквайте подробна информация, както и програма за обучителните сесии на сайта и фейсбук страницата на Арт Офис.


В рамките на последните две години успяхме да подпомогнем Достъпа до професионално изкуство над 20 000 зрители в над 20 малки и големи населени места в страната (Видин, Вeлинград, Пловдив, Плевен и др.), като съдействахме за провеждането на над 130 представления, концерти, творчески ателиета и прожекции на игрални, документални и анимационни филми, дело на 20 компании и индивидуални артисти.

Продуцирахме спектакъла “Портокалите или любовта към…”, който вече има своите 10 изигравания пред малки и големи зрители в рамките на три фестивала и гостувания във Варна, Хасково, Пловдив, Ловеч и др. 

Обучителният модул „Дигитален достъп” предостави на над 150 индивидуални артисти и представители на организации от независимия сектор ефективни съвети и техники за дигитален маркетинг, адаптирани специално за творчески продукти.

Мотивирани от тези добри резултати, продължаваме!

Програма “Достъп” се реализира с подкрепата на Национален фонд „Култура”, Едногодишен грант – 2022 г.