Сцена в парка

В четири последователни дни платформата „Сцена в парка“ предложи на посетителите на парк „Възраждане“ серия от разнообразни артистични събития, в които те успяха да се включат не само като зрители, но и като участници. Общо шест артистични компании представиха както съвременно изкуство за деца и възрастни (театрални постановки и концерти), така и различен тип ателиета.

Стартирахме с “Кралят елен” – трагикомичната театрална приказка по Карло Гоци на сдружение “Кралят елен” (режисьор Анастасия Събева). Детската радост осигуриха артистите от куклен театър “Мале-мале”, Пътуващ театър “Скрин”, Арт Ленд и Георги Спасов. За приятните музикални летни вечери се погрижиха 34’O trio и So Nice trio. Последната вечер бе концерт “Приказка” с музиката на Йосиф Цанков”.

Ето такива цветни моменти създаде проектът и тази година. Театър, детски усмивки, вечерни музикални ритми и добро настроение.

Събитието бе организирано от Фондация “Арт Офис” в партньорство с район “Възраждане” на СО и фондация „A to Z” и е финансирано от Национален фонд “Култура”.