Джаз импровизации с ноти и бои

На 30 август 2014 Венци Благоев и неговите джаз(ЕС)тети превърнаха любимия си парк „Заимов” в сцена на изкуствата с проекта „Джаз импровизации с ноти и бои”.

Венцислав Благоев, известен със своите импровизационни умения, е един от най-популярните български тромпетисти с богата кариера у нас и в чужбина. Той е носител на наградата „Златна лира” на Съюза на българските музикални и танцови дейци и сам определя себе си като „джаз будител”.

Проектът „ДЖАЗ ИМПРОВИЗАЦИИ С БОИ И НОТИ” цели именно това: децата за първи път да се срещнат с джазовото изкуство, да го почувстват, разберат и приемат от най-ранна възраст.

В различните издания на проекта Венци Благоев кани известни наши изпълнители, които пробуждат интереса на най-малките слушатели към популярното изкуство. Децата сами участват в импровизациите, за първи път се докосват до различните инструменти и могат да попитат всичко, което ги интересува.

В спектакъла участва и художник, с помощта на когото младата публика „илюстрира” музикалното си преживяване.

Концертът се проведе е на 30 август 2014 в парк „Заимов” и беше част от Календара на културните събития на Столична община и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска  столица на културата 2019.

Ето и снимки от събитието: