Стартира вторият етап на програмата „Достъп”

С удоволствие ви споделяме, че стартира вторият етап на програмата „Достъп” на Фондация „Арт Oфис”. През 2022 година нашата пътуваща програма ще продължи да разпространява независими продукции в малки населени места и да радва публиката с разнообразни и иновативни артистични форми.

Дигиталното обучение „Маркетинг за независими артисти” също ще има своето продължение. През настоящата години ще има ежемесечни интерактивни срещи, в които артистите ще имат възможността да научат повече за новостите в дигиталните платформи, ефективната комуникация чрез еmail, спецификите в техническите настройки, които позволяват по-добър анализ, както и да се запознаят с успешни международни практики в тази сфера. 

С радост споделяме и че през месец май предстои премиерата на продукцията на Фондация “Арт Офис” „Портокалите” по Карло Гоци с режисьор Анастасия Събева. Чрез средствата на комедия дел арте, екипът от млади творци ще предизвика публиката в градските открити пространства. 

Очаквайте подробна информация, както и програма за обучителните сесии на сайта и фейсбук страницата на Арт Офис

През изминалата година екипът на Фондацията реализира пилотното издание на програмата за разпространение на готова културна продукция, обучение на независими културни оператори и работа с местни общности.  В рамките на 10 месеца успяхме да организираме  над 60 участия на компании и индивидуални артисти, както и 15 прожекции на игрални, документални и анимационни филми. Проведохме и обучителния модул „Дигитален Достъп”, който предостави на над 100 индивидуални артисти и представители на организации ефективни съвети и техники за дигитален маркетинг, адаптирани специално за културния сектор. Тези добри резултати ни стимулираха да продължим да работим за развитието на „Достъп”. И през новата 2022 година ще се фокусираме върху насърчаването на съвременното сценично изкуство в България, чрез утвърждаването на добри практики в арт мениджмънта, създаването на нови кариерни възможности за млади артисти и подобряването на достъпа до култура на публиката.

Програма “Достъп” се реализира с подкрепата на Национален фонд „Култура”. 

“Портокалите” се осъществява с подкрепата на Столична програма “Култура”, Национален фонд “Култура” и в партньорство с ОКИ “Дом на културата Красно село”.