Дигитален достъп: Маркетинг на практика

През 2021 и 2022 година Фондация “Арт Офис” организира и проведе над 20 обучителни сесии по маркетинг за независими артисти. През тях преминаха над 130 участници, с които обсъдихме:

  • нововъведения и оптимални начини за използване на Facebook и Instagram;
  • навлизащи в България платформи като TikTok;
  • email маркетинг, онлайн общности, монетизация на съдържание;
  • практически примери и добри практики от културни организатори в България и чужбина.

Онлайн провеждането на обученията ги направи много по-достъпни, но и ограничи колко надълбоко можем да покрием темите в него.

Затова през 2023, обучителната програма “Дигитален достъп” се завръща с разширени сесии на живо, в който ще обсъдим маркетинга за културни проекти в дълбочина и на практика.

Както и досега, обучението е безплатно за участниците след предварителна регистрация. Можете да заявите своето участие тук и ви препоръчваме да го направите бързо, защото местата са ограничени!

Първото от общо две обучения по програмата ще се проведе на 24 март (петък) от 14:00 до 18:00 часа в зала 4 – Студио в РКИ “РЦСИ Топлоцентрала“.

Обучението ще се състои от два основни сегмента. В началото маркетинг експертът Василена Вълчанова ще представи ключови тактики и актуалните промени в двете водещи дигитални платформи в България – Facebook и Instagram.

Втората част на обучението включва практическа работилница, в която участниците ще работят групово по няколко практически казуса за промотиране на независими културни проекти. Те ще получат материали и инструменти, с които по-лесно и ефективно да създават свои маркетингови планове и ще могат да упражнят на практика създаването на промоционален календар за реален проект.

В рамките на работилницата участниците ще преминат през основните стъпки за създаване на маркетингов план и ще научат:

  • какво трябва да имат предвид при планиране на такава кампания;
  • как да организират маркетинг-работата си за по-лесно и ефективно изпълнение;
  • как да определят и разпределят наличния рекламен бюджет за максимален ефект.

Можете да се регистрирате за сесията тук.

Обучението е част от Програма “Достъп” на Фондация “Арт Офис”, финансирана от НФК, “Едногодишен грант – 2022 г.”