Отворена покана за танцови артисти

 СРЕЩА В ТАНЦА

От 1 до 5 октомври в Derida Dance Center ще се проведе уъркшоп по съвременен танц за детска и младежка аудитория.

Условия за участие: Ако сте професионален изпълнител, изпратете кратка артистична биография и няколко снимки на следните имейл адреси: p.mukova@gmail.com и artofficesofia@gmail.com Желателно е да приложите и видео (или линк към видео).

Краен срок за подаване на заявките за участие 21.09.2015. Селектираните танцьори ще получат възнаграждение. Работният език е английски. Местата са ограничени!

 

Информация за проекта: В рамките на уркшопа „СРЕЩА В ТАНЦА” водещите от холандската танцова компания “De Stilte” в сътрудничество с Петя Мукова и избраните изпълнители ще създадат две танцови миниатюри предназначени за зрители в ранна училищна възраст. Участието в ателието ще даде възможност на танцьорите да придобият практически познания в този специфичен жанр. И не на последно място участието в проекта ще предостави нови възможности за изява на професионална сцена.

 IMG_5174

De Stilte е холандска танцова компания развиваща съвременния танц за детска аудитория. Компанията е с международно признание и много награди. Уъркшопът ще бъде проведен от педагога Фемке Сомерил и танцъорите Паоло Яо и Тереса Утрес. В представленията си за деца De Stilte отдалечват своята публика от ежедневието и я приближават към един абстрактен свят на сетивата и движението.

 

След миналогодишния успех на уъркшопа по съвременен танц за детска и младежка аудитория „Възприятие отвъд движението”, „De Stilte” се завръща в София, за да създаде два нови танцови дуета с участието на български артисти.

Събитието се организира от Фондация „Aрт Офис” в партньорство с Derida Dance Center и с финансовата подкрепа на Столична програма „Култура” на Столична община за 2015 г.

Ако имате въпроси, можете да ги зададете на телефон 087 8434 785 или на посочените имейл адреси.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *