Филмирай! в Севлиево

Пътуващият кинофестивал “Филмирай!” идва в Севлиево. Ето и заглавията от програмата:

19 юни БЕКАСИН!– Франция, комедия

Бекасин  е бавачка на бебебето Лулот и животът изглежда прекрасен, докато маркиз Гран Ер не е заплашен от банкрут. Ще може ли сама да спаси ситуацията? Наивна, забавна, мечтателна, оптимистка, любяща, Бекасин е също така и изобретателна, смела и винаги готова да овладее всяка суматоха по свой уникален начин – същинска супергероиня като никоя друга. 

20 юни BUDAPEST NOIR – Унгария, криминален

Един разочарован от живота криминален журналист разследва бруталното убийство на младо момиче. Героят е разкъсван от любопитство и колкото повече се опитват да го сплашат, толкова по-упорито се впуска в случая. Нишките водят в много посоки и изглежда не е в ничий интерес истината да бъде разкрита. Заснетa изключително естетски в най-добрите традиции на film noir, лентата е екранизация по едноименна книга, преведена и на български.

21 юни ДА ОБИЧАШ ВИНСЕНТ – Великобритания-Полша, анимация за възрастни

Животът на знаменития художник Винсент ван Гог разказан, както само той би могъл – в картини… Над 62 хиляди маслени платна оживяват в първия в историята на киното филм, заснет по този способ. Отличеният с Оскар аниматор Хю Уелчман и полската художника Дорота Кобела ангажират армия от художници от цяла Европа, обучават ги  в стила на холандския гений и разказват неговата история в картини, като се основават на богатата му писмена кореспонденция.

22 юни РЕШЕНИЕ ЗАЛИКВИДИРАНЕ  –  Русия, военен екшън

Специално подразделение с най-добрите сътрудници на ФСБ получава задача от особена важност – елиминирането на водача на терористична организация. Базгаев отдавна е в полезрението на специалните служби, но винаги е успявал да се измъкне. Сега обаче той разполага с оръжие, което ще му даде възможност да осъществи страшен терористичен акт.  Героите нямат право на грешка.