Открити пространства за градска култура

Летният фестивал „Открити пространства за градска култура” ще промени столичния парк „Хиподрума” с изкуство

 

Hipodruma_Final

От 2 до 5 юли, в алеите около Дома на културата „Красно село”, жителите на квартала ще имат свободен достъп до концерти, детски ателиета и спектакли, импровизационен и танцов театър и ленд арт (изкуство сред природата).

Проектът на фондация „Арт офис” ще вдъхне различен живот на парк „Хиподрума”, като пространство, събиращо креативните енергии на артисти от различни точки на България с гражданите от квартала. От друга страна „Открити пространства за градска култура” ще представи  позитивната възможност за случване на артистични и творчески дейности не само в градския център. Така и публиката от квартала ще може да участва в творчество, което не е предназначено за зали и галерии.

Началото е на 2-ри юли, артистичната програма започва с представяне на проект на открито на сдружение „Дупини” (Велико Търново), от 19.00 часа, следва концерт на Благоев Дикси Джазтет и уличен спектакъл „Играчка Плачко”. На 3-ти юли, от 10.00 часа, се организира среща на артисти и културни оператори от София, Варна, Велико Търново, Бургас и Габрово. Целта е да се дискутира свободния обмен на идеи между артисти от различни сфери на културата, да се говори за проблемите пред независимата културна сцена у нас, и да се създадат нови възможности за творчески сътрудничества и общи проекти.

Hipodruma_Final2

 

 

Проектът  „Открити пространства за градска култура” се организира с подкрепата на Програма Европа на Столична община и Фонда за иновации в културата, в партньорство с Район „Красно село” и ОКИ Дом на културата „Красно село”, и с финансовото съдействие на Мтел