„АВЕНЮ Q“ НА СЦЕНАТА НА СТОЛИЧЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР

Avenue Q

ОТЛИЧЕНИЯТ С ТРИ НАГРАДИ „ТОНИ“ БРОДУЕЙСКИ МЮЗИКЪЛ

ПРЕМИЕРНИТЕ ПРЕДСТАВЛЕНИЯ може да гледате  на 15, 16 и 23 февруари на сцената на Столичен Куклен Театър.

“АВЕНЮ Q”
Мюзикъл за възрастни
Музика и стихове: Робърт Лопес и Джеф Маркс
Либрето: Джеф Уити
По оригинална идея на Робърт Лопес и Джеф Маркс
Превод: Любов Костова
Превод на песните: Десислава Софранова
Постановка и режисура: Уест Хайлър (САЩ), Петър Кауков
Кастинг: Шели Бътлър (САЩ)
Сценография и костюми: Ивайло Николов
Кукли: Димитър Димитров
Хореография и художествено осветление: Росен Михайлов
Музикален ръководител: Роберта
Тонрежисьор: Данаил Данаилов (Дидо)
Участват: Камен Асенов, Венцислава Асенова, Цветелин Павлов, Лилия Гелева, Гьорги Георгиев-Антика, Павлета Семова, Мила Люцканова, Ангел Николов (пиано)
Със специалното участие на Рафи Бохосян в ролята на Гари Колман!

Мюзикълът е представен за първи път на Бродуей от Kevin McCollum, Robyn Goodman, Jeffery Seller, Vineyard Theatre и The New Group
Постановката на „Авеню Q” в СКТ е лицензирана от MUSIC THEATRE INTERNATIONAL (Europe) и с подкрепата на Фондация „АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ“ и Фондация „АРТ ОФИС“.

“Авеню Q” е изключително забавен спектакъл за възрастни, който представя всички чувствителни теми на нашето време по неочакван начин. Расизъм, ксенофобия, гей-общество, порно-индустрия – всичко е подложено на добронамерена шега, което ни води към признаване и преодоляване на предразсъдъците, приемане на различията.

“Авеню Q” разказва историята на Принстън – колежанин, който идва в Ню Йорк с големите си мечти и тънката си банкова сметка. Той скоро открива, че единственото място, където може да си позволи да наеме квартира е “Авеню Q”. На пръв поглед кварталът изглежда хубав – там живеят безработният комик Браян и неговата годеница – терапевтката Крисмас Ив, Ники – добродушен лентяй и неговият съквартирант Род – инвестиционен банкер и републиканец, който изглежда има някаква тайна. Има и един пристрастен към интернет жител на квартала – Треки Монстър, изключително милата и привлекателна учителка на име Кейт и любимецът на всички – Гари Колман. Заедно те се борят да си намерят работа, да си намерят гадже и разбира се да открият вечно изплъзващия се смисъл на живота.

Уест Хайлър и Петър Кауков