Филмирай! в Плевен

За втори път фестивалът “Филмирай”, представящ атрактивни европейски заглавия в различни градове на страната, избра за своя последна спирка за годината Плевен, само дни преди началото на Коледните и Новогодишните празници. Събитието се организира с финансовото съдействие на Община Плевен.

От 12 до 14 декември 2019 г. в зала „Катя Попова” ще бъдат показани четири филма, заслужили вниманието на публиката и критиката по света.

За втора поредна година инициативата „Филмирай!” среща зрителите в различни населени места с пътуваща програма от филми, които са насочени към широка аудитория, без да правят компромис с художественото качество. Всички включени продукции не са показвани (или са имали епизодични прожекции) в комерсиалната киномрежа, а някои от тях са осигурени специално за събитието. Акцентът и сега е поставен върху европейското кино, като по този начин пътуващият фестивал се стреми да запълни една празнина в програмирането на търговските киносалони и да задоволи вкуса на търсещия зрител.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *